Národopisný soubor a dětský národopisný soubor Vrčka

Z akcí

Informace a fotografie z proběhlých akcí.

Orientační hra Po Šlapkách, 16. 6. 2012 (Šlapanice)

V Sobotu 16. června se ve Šlapanicích konal už 3. ročník orientačního výšlapu Po Šlapkách. Trasy byly rozděleny podle věku a zúčastnit se proto mohly nejmenší děti v doprovodu rodičů, starší děti i dospělí. Po registraci obdržely jednotlivé týmy první šifru a po jejím správném rozluštění mohly vyrazit hledat další stanoviště. Celá hra se skládala ze série stanovišť s různými lehčími i obtížnějšími úkoly. Soutěžící si prošli nejrůznější slalomy, běhali, skákali, dělali trakaře do kopce, chodili na chůdách a plnili spoustu dalších zábavných úkolů. Trasy nevedly přímo ulicemi Šlapanic, ale většinou náročnějším terénem v okolí města i méně známými zákoutími, ve kterých jen málokdo už někdy předtím byl. Letos nám vyšlo úplně neuvěřitelně teplé počasí, a protože většina stanovišť byla někde na planině, aby se dalo běhat, pěkně jsme se připálili…

Odpoledne proběhlo vyhlášení výsledků a odměnění prvních 3 týmů z každé kategorie a pak už jenom příjemné posezení s cimbálovou muzikou Ryzlink z Dolních Bojanovic.

Už teď vás srdečně zveme – malé i velké – na příští rok. Procvičte si šifrování, oprašte morseovku a přijďte se s námi proběhnout po Šlapanicích.

Fotografie: