Národopisný soubor a dětský národopisný soubor Vrčka

Z akcí

Informace a fotografie z proběhlých akcí.

Mezinárodní folklorní festival, 28. 8. 2010 (Brno)

Do dění letošního festivalu jsme se aktivně zapojili v sobotních dopoledních hodinách, kdy jsme si spolu s dalšími soubory a mladšími dětmi z DNS Vrčka zatancovali ve středu města Brna, v rámci  programu Roztančené město. Proplétali jsme se spolu s ostatními soubory mezi dětmi, uhýbali šalinám a pořád jsme s tím věčným zpíváním, dupáním a tancováním nedali pokoj. Většina z nás celý den zůstala v kroji, ať už proto, že jsme pomáhali oblékat děti našemu dětskému souboru, nebo měli na práci něco jiného.

Večer jsme se převlékli do slavnostních krojů a vystoupili na festivalovém večeru, který se konal na Nové radnici. Zatancovali jsme si čardáš a dva rychlejší tance se zvedačkami - Švihák a Janek. Potom jsme se ještě podívali na pásma dalších zúčastněných souborů (Javorník, NS Líšňáci, Slovácký krúžek v Brně, Veličánek, Májek…) a zůstali i na vystoupení souborů ze zahraničí. Tentokrát přijely soubory ze Slovenska, Řecka, Maďarska a Mauritia.

V neděli jsme se rozloučili s festivalem prodejem lístků na Nové radnici, kde opět vystupovali domácí i zahraniční, malí i velcí muzikanti, tanečníci a zpěváci. Ale to už byl konec festivalu. Doufám, že se program všem líbil a… ať žije Mezinárodní folklorní festival v Brně v roce 2011.

Fotografie: