Národopisný soubor a dětský národopisný soubor Vrčka

Z akcí

Informace a fotografie z proběhlých akcí.

Šlapanické slavnosti, 15. 8. 2010 (Šlapanice)

Rok se s rokem sešel, my se oblékli do krojů, a začaly dle tradice Šlapanické slavnosti. Tradiční na nich bylo počasí, hudba, průvod a Moravská beseda tančená stárky. Naše vystoupení pochopitelně nebylo stejné jako minule. Zatancovali jsme si i zazpívali ve šlapanickém kroji a po převlečení do krojů piešťanských jsme předvedli rychlejší tance ze Slovenska – karičky a čardáš. Nechybělo ani pásmo DNS Vrčka. Jako host vystoupil tentokrát mužský pěvecký sbor z Kobylí.

Objevily se však i novinky jiného rázu. Nedělní program byl poněkud prodloužen projevy, prokládanými občas sóly jubilantů, dětí (bez dětí) a stárků. Zajímavým sólem byla i projížďka traktoru pod májou – tedy uprostřed neexistujícího parketu. Nás zase překvapila podoba slíbeného stanu na převlékání. Jednoduše řečeno – měl okna a nakonec ani nebyl pro nás. Ale nerozházelo nás to a do našeho druhého odpoledního vystoupení nám vydržela dobrá nálada. (Bohužel asi polovina diváků mohla mít v té době dobrou náladu tak akorát doma.)

Přes těchto pár změn ale věřím, že program stál za to a tomu, že bude stát za to i příště, věřím ještě víc. Proto se na další Šlapanické slavnosti s námi můžete začít těšit už teď.

Fotografie: