Národopisný soubor a dětský národopisný soubor Vrčka

Z akcí

Informace a fotografie z proběhlých akcí.

Soustředění DNS Vrčka, 22-25. 4. 2010 (Prosiměřice)

Letošní rok jsme měli soustředění našeho souboru ve staré faře v Prosiměřicích nedaleko Znojma. Asi kolem páté jsme vyrazili na cestu. Jeli jsme asi hodinu.. cesta byla zdlouhavá a jednou jme dokonce museli zastavit a podívat se na cestu, ale nakonec jsme dorazili:o) Ještě večer jsme byli seznámeni se hrou, kterou budeme hrát celé soustředění. Na starém pergamenu obaleném pavučinami a stoletým prachem byla napsána prosba, abychom zachránili dobré skřítky,víly a bludičky, které začarovaly dvě zlé čarodějnice.

Druhý den jsme po rozcvičce a snídani šli tancovat, potom jsme si hráli venku s míčem a lanem. A po obědě se nám konečně povedlo zachránit skřítky pomocí věnečku, živé vody a čarovné formule. Všichni jsme za vysvobození skřítků dostali malou sladkou odměnu. 

Třetí den jsme opět tancovali a protože bylo krásně, tak jsme po svačince okupovali pískoviště a hráli si s míčem. Odpoledne jsme se vydali po fáborcích zachraňovat bludičky. Ale protože bludičky jsou noční tvorové, tak se nám záchrana podařila až večer, po opečení buřtíků, když se trošku setmělo a bludičky už se nebály vyzvednout si čarovné věnce z devatera kvítí.

Poslední den ráno jsme zachraňovali víly a asi kolem 4 hodiny jsme jeli domů...Toto soustředění se mi moc líbilo a doufám, že příště pojedu taky.

Fotografie: