Národopisný soubor a dětský národopisný soubor Vrčka

Z akcí

Informace a fotografie z proběhlých akcí.

Orientační hra Po Šlapkách, 16. 6. 2019 (Šlapanice)

Jako každý rok, i letos byl start orientační procházky Po Šlapkách v městském parku. Skupinky malých i velkých získaly první šifru, která je zavedla do muzea.

V muzeu se soutěžící z holubí pošty dozvěděli, že dál trasa povede kolem Radnice a mezírkou nahoru... dál do zeleného pásu uprostřed ulice Bří Mrštíků a pokud se vám podařilo přejít kus cesty nad zemí, mohli jste získat další šifru. Některé skupinky šifra zavedla na procházku kolem hájku, ale všichni se nakonec sešli na dalším stanovišti.

Nad ulicí Seifertovou zapomněl obr svůj hrníček od snídaně a kdo se do něj trefil míčem, mohl vyrazit na překážkovou dráhu na prolízačkách mezi paneláky. Další zapeklitá šifra vedla přes Tuřanku až k novému vlakovému nástupišti, kde na skupinky čekal poznávací úkol, ale i ten se dal splnit;) a pak už hurá (někteří "zkratkou" přes Čegana) k parčíku na konci Švehlové.

Podle instrukcí, bylo potřeba složit písničku na poetické prostředí v parčíku a honem ke středisku. Konečně poslední šifry delší, či kratší trasou, vedly k posezení "U mamuta", kde proběhlo vyhlášení výsledků. A my se s vámi těšíme nashledaou zase příští rok.

Fotografie: