Národopisný soubor a dětský národopisný soubor Vrčka

Z akcí

Informace a fotografie z proběhlých akcí.

Orientační hra Po Šlapkách, 12. 6. 2016 (Šlapanice)

Letošní trasa naší orientační hry vedla tentokrát směrem ke Slatině. Když skupinky přeskákaly a přeběhaly několikrát Tuřanku, mohly se vydat cestou podél trati a pak stezkou mezi poli, která vypadala, že snad nikde nekončí :)

Cesta však vedla podél bývalého skladu pohonných hmot, který je dnes zarostlý v pořádné džungli a po chvíli se soutěžící vyloupli přímo na Hraničkách. Po vyřešení dopravních otázek dostali svolení přejít silnic na druhou stranu a kolem vodárenského objektu se mohli vydat přes zatravněný pás k dalšímu stanovišti. Tady je čekaly další úkoly a i ti, co trvdili, že kotrmelce nedělali 20 let, dokázali, že tohle se prostě nezapomíná :) Teď už jenom poklusem dolů až k potoku.

Trasa pro dospělé byla vylepšená tím, že někdo otrhal úplně všechny fáborky, a tak byl konec nejdelší trasy poněkud improvizovaný... Všechno se ale nakonec zvládlo a jako vždy, většina skupinek dorazila zdárně až do cíle. Vyhlášení výsledků proběhlo opět na orlovně a každý, kdo dorazil do cíle neodešel z prázdnou.