Národopisný soubor a dětský národopisný soubor Vrčka

Z akcí

Informace a fotografie z proběhlých akcí.

Dětské soustředění s Relíčkem, 25-29. 5. 2016 (Tisňavy)

Začátek soustředění se nám moc vydařil! Vlak nabral po cestě obří zpoždění a autobus z Rožnova samozřejmě nečekal...máme hodinu a půl, než zase něco pojede. Usadíme se v městském parku a rácháme nohy ve vodě, pak rušíme zvěř svým zpěvem a konečně se přesunujem zase na autobus :) ...na chatu dorazíme až za tmy, ale nevadí.

Den probíhá tak nějak poklidně. Stihneme si zatancovat i menší výlet po okolí, a pak, po obědě, se všichni dospělí zblázní. Teď se děti o nás musí postarat! Že ono to bude tím, že jsme si na dobrou noc četli o blázinci?

Další "pohádka" na dobrou noc byla strašidelná, a tak se na večer musí pořádně nachystat všichni bubáci:) Noční hra nevede daleko, zato úplně po tmě. U strašidel se svítícíma očima se postupně všichni podepsali a ani nezkoumali, co to bylo. Však se to brzo doví!

Bylo to přiznání ke zločinu, a tak další den musíme nést následky za to, pod co jsme se v noci podepsali. Vyrážíme po stopách černého kocoura. Cestou necestou a skoro pořád do kopce. Stihli jsme si v lese zahrát pár her, ale černý mrak, který strašil už od oběda nabývá na velikosti a k chatě dobíháme přesně s prvními kapkami. Místo ohníčku pečem buřty v troubě...

Zato ráno vyšlo sluníčko a my jedem na výlet. Ve skanzenu v Rožnově zrovna probíhal den dětí. Kluci i holky si mohli vyrobit lodičku z kůry, uplácat nějakou drobnost z hlíny, vyrobit náramek, uplést košík nebo se jen tak povozit na kolotoči. Stihli jsme se i mrknout na vystoupení folklorních souborů a i když předpověď počasí vypadala hrozně, vůbec jsme nezmokli:) Na chatě potom probíhá velkovýroba šulánků na večeři, ale zase se nám do toho nějak zamotala večerní pohádka...anděl pitvornosti nás pozlobil za to, že všichni moc dupali a ječeli a místo maku přidal pepř! Naštěstí ne do všech. Počasí je pořád v pohodě, a tak hurá na ohýnek, co se nezadařil včera...škoda, že už se ráno zase jede domů...

Fotografie: