Národopisný soubor a dětský národopisný soubor Vrčka

Z akcí

Informace a fotografie z proběhlých akcí.

Orientační hra Po Šlapkách, 25. 6. 2011 (Šlapanice)

Poslední červnovou sobotu jsme uspořádali už druhý ročník orientačního výšlapu Po Šlapkách. Trasy byly rozděleny podle věku a zúčastnit se proto mohli jak i ti nejmenší s rodiči, tak dospělí. Po registraci obdržely jednotlivé týmy první šifru a po jejím správném rozluštění mohly vyrazit hledat další stanoviště. Celá hra se skládala ze série stanovišť s různými lehčími i obtížnějšími úkoly. Nejmenší děti přenášely vodu v dlaních, skákaly do kupky sena, shazovaly plechovky … ti starší poslepu procházeli překážkovou dráhu, hádali hádanky, ošetřovali raněného a i pro dospělé bylo připraveno plno zábavných úkolů. Trasy vedly ulicemi Šlapanic, náročnějším terénem v okolí města i méně známými zákoutími, ve kterých jen málokdo už někdy předtím byl.

Odpoledne proběhlo vyhlášení výsledků a odměnění prvních 3 týmů z každé kategorie. Navíc byla připravena ochutnávka tradičních jídel. Byly tu pravé šlapanické koule, makové pegáče a další dobroty, to vše za doprovodu harmoniky pana Malého.

Nezbývá než dodat, že se akce vydařila a už teď vás srdečně zveme – malé i velké – na příští rok. Procvičte si šifrování, oprašte morseovku a přijďte se s námi proběhnout po Šlapanicích.

Fotografie: