Národopisný soubor a dětský národopisný soubor Vrčka

Z akcí

Informace a fotografie z proběhlých akcí.

Soustředění DNS Vrčka, 19-22. 5. 2011 (Prosiměřice)

Stejně jako v loňském roce jsme soustředění DNS Vrčka strávili v Prosiměřicích nedaleko Znojma. Ve čtvrtek odpoledne jsme se sluníčkem nad hlavou vyrazili vstříc neznámým dobrodružstvím a krásné počasí nám vydrželo, až na jednu přepršku, celé čtyři dny.

Celé soustředění od čtvrtečního večera až po nedělní odjezd bylo protkáno hrou, která měla za cíl zachránit alchymisty, kteří při výrobě elixíru udělali chybu a stali se neviditelnými. Počáteční nezdary (zmizení Hanky, která nedbala varování v čarodějné knize a měla při sobě měsíční kámen, oběd kterému narostly nožičky a málem utekl z talíře...) však byly vystřídány úspěchem. Alchyminsté byli zachráněni.

V sobotu dopoledne jsme vystoupili v místním domově pro seniory s tanečními pásmy: řemeslníci, jak to bylo u muziky a hanáckou besedou. Toto setkání bylo velice příjemné, jak pro nás tak také pro místní obyvatele. Po nedělním obědě se dětem nechtělo zpátky domů a tak je jisté, že se soustředění povedlo a že další akce budou neméně úspěšné.

Fotografie: