Národopisný soubor a dětský národopisný soubor Vrčka

Z akcí

Informace a fotografie z proběhlých akcí.

Ples Gymnázia a ZUŠ Šlapanice, 16. 1. 2009 (Šlapanice)

Další předtančení jsme měli na plese místního gymnázia. Pro účastníky plesu byla ale připravena ještě další tři předtančení – která měli ve své režii žáci gymnázia, a to třídy sexta, septima a oktáva. Náš soubor předvedl opět živé slovenské tance, sexta nám spolu s p. profesorem Čadou ukázala cestu ke štěstí, se septimou jsme se podívali na večerníček, který jsme kvůli převlékání atd. v televizi nestihli, oktaváni nám ve svém pásmu o škole dokázali, že se vlastně od té první třídy až tak nezměnili.

Sál byl krásně osvětlený, což bylo významné plus i přesto, že některé z nás skoro všichni diváci znali a tma by proto možná i někomu vyhovovala. Po předtančení si ještě někteří z nás zatancovali, nebo spíš zaskákali v našich nepřehlédnutelných slovenských krojích také na modernější písničky a musím říct, že to bylo přece jen originální a doufám, že někoho inspirujeme, anebo jinak poblouzníme tím naším věčným trsáním a dupáním a skákáním a – dost!... Prostě doufám, že nás bude už jen víc a víc.

Nechci mluvit za celý soubor, ale mně se ples líbil – hudba i svíčky na stolech, zábava, jídlo a všecko to, co k plesu patří.

Fotografie: