Národopisný soubor a dětský národopisný soubor Vrčka

Z akcí

Informace a fotografie z proběhlých akcí.

Dětské soustředění s Relíčkem, 3-8. 5. 2018 (Tisňavy)

Letos jsme zase vyrazili do krásné krajiny v okolí Valašské Bystřice. Bude tam na nás čekat divý dědek Dagobert? Už od loňska víme, že cokoliv řekne, řekne naopak, a tak podle jeho rad rychle pomáháme vyrobit magické opasky všem, co v loni nebyli...protože zlé síly od minule pořádně zesílily a bez opasku by se nám špatně vedlo!

Druhý den vyrážíme po stopách Ludků. Jsou to malí človíčci, kteří žijí v okolních lesích. Postavíme jim domečky, aby se jim líp bydlelo a dokonce i relaxační centrum s plaveckým bazénem a ekodvorek. Vyblbli se i dospělí, ale v lese je zima...jdeme se ohřát na louku na svačinku. Sbíráme devatero kvítí do čarovného ohně a plníme úkoly po cestě :)

V sobotu se neodpočívá a my vyrazíme na Radhošť, podívat se, jestli je tam pořád taková mlha. Mlha sice je, ale na pár kroků před sebe vidíme a statečně šplháme zkratkou do schodů. Hurá, našli jsme Radegasta a řekli si o něm plno tajemných legend. Každý teď přemýšlí, kdeže je ta hora plná zlata :)

Naše poslední výprava nás vede po fáborkách (kterých nám půlku někdo obral) po stopách Dryády, která se má dneska zase po roce proměnit v člověka. Navštívíme taky naši loňskou známou Vodajnici a přepočítáme jí všechny pulce v rybníce a zkusíme vzkřísit skřítky z popela - jestli jsme to od loňska nezapomněli. A protože se nám to povedlo na jedničku, při noční hře skřítci vesele zapalují ohýnky.

Ráno se naučíme zapálit oheň bez sirek a podle instrukcí chystáme obří oheň s ještě větším věncem z divotvorného kvítí. Škoda že poslední táborák znamená vždycky návrat domů...

Už se těšíme zase na příště! :)

Fotografie: