Národopisný soubor a dětský národopisný soubor Vrčka

Z akcí

Informace a fotografie z proběhlých akcí.

Slavnosti řemesel, 6. 6. 2009 (Kunštát)

Zavítali jsme jako doprovod folklorního souboru Májek na slavnosti řemesel do Kunštátu. Vystoupení se vydařila a na řemeslných stáncích bylo všude co obdivovat. Jen asi budeme muset vypracovat nějakou lepší oblíkací strategii…aneb jak rychle nasoukat 8 bab do našeho kroje =)

Pro upřesnění ještě přikládám zápisky z poklusu z cesty:

„A konečně jsme tu všichni, zbývá 5 minut než přijede autobus. Všichni přemýšlí, co zapomněli doma. Zdá se, že nikdo nic. To se jen tak nestává. Už uběhlo 5 minut a autobus furt nikde. Povídáme si, děláme srandu, zabíjíme čas….a hurá, autobus je tady. Tak šup, šup, nakládat kroje. Ještě zamáváme rodičům a jedeme směr Kunštát.

Kde se vzalo, tu se vzalo, od někudy doputovalo víno. Ještěže jsou Hanička a Eruška slušně vychované dívky! Jenom si ucucly…trošičku, aby neurazily a hned to poslaly dál =o)

A tak víno kolovalo a ve flašce ubývalo. Ale to je tragédie, co si teď nalijeme do juchaček?!

No, však něco najdeme na místě…

A už jsme tady! Honem zase přestěhovat kroje a rychle oblíkat. Snažíme se všichni navzájem...teda...ti co se vešli do stanu. Místa je málo, všichni spěcháme…polooblečené krojačky pobíhají po venku a detaily si upravují přímo před stanem, aby se zas mohly jít oblíkat další. Ufff, zvládli jsme to a jak nám to sluší! Teď ještě co s těma juchačkama…ha, objevili jsme výbornou chlorovanou vodu v umyvadle u záchodků...ale co, pít to přece nebudeme =o)

Eruš říká schválně blbě text a já si toho vůbec nevšímám! A už jsme na pódiu, tancujeme a docela nám to jde…a teď sólo. Vašek to odzpíval hezky..ale ta moje věta jaksi nedává smysl. No jo, spletla jsem to. No nevadí, odtancovali jsme a já myslela, že Eruš roztrhnu!

Nakonec to přežila (nebylo moc času). Jdeme se ještě projít a prohlédnout si stánky. Koupili jsme si všichni moooc dobrou palačinku a podebatili s tkalci a jinými řemeslníky.“

Fotografie: