Národopisný soubor a dětský národopisný soubor Vrčka

Z akcí

Informace a fotografie z proběhlých akcí.

Dětské soustředění s Relíčkem, 7-11. 5. 2014 (Prosiměřice)

Letošní dětské soustředění jsme zase po dlouhé době strávili v Prosiměřicích. Vyrazili jsme sice v menším počtu, než se očekávalo, protože angíny a neštovice nad námi zvítězily… My si ale nedáme zkazit náladu a hurá vstříc dobrodružství.

Hned po příjezdu na faru se začaly dít podivné věci. Uprostřed pokoje se objevila zamčená kniha, z jejíchž desek jsme se dozvěděli o duši hodné čarodějky, která hledá pokoje a prosí nás o pomoc. Déšť-nedéšť, vyrážíme podle instrukcí nasbírat pampelišky na léčivou mast...a asi to funguje, když splníme nějaký úkol, odemkne se nám další strana naší kouzelné knihy.

Na celodenním výletě se naučíme ošetřit raněného – čarodějka Zuzana prý taky uměla léčit a pomáhat lidem. Postupně se nám v knize odkrývá celý příběh a jednoho krásného dne vykoukneme z okna a přímo za domem jsme svědky celého procesu s čarodějnicí, než se ale dostaneme na zahradu všichni zmizí a ani po hranici není ani památky. My už ale víme, že je duše čarodějky skoro zachráněná – dokonce se na nás přijde podívat k táboráku v podobě mraku a zažene bouřku, která nám určitě chtěla oheň překazit =)

Mezi luštěním nových úkolů utekl těch pár dní jako voda – ještě jsme stihli navštívit důchodce v místním domově a už vážně musíme domů…tak zase příště!

Fotografie: